Säännöt

Kilpailuaika

Perjantai 1.7.2022 klo 19:00 – Lauantai 2.7.2022 klo 19:00.

Kilpailun lähtöpaikka ja maali

Kilpailuun lähdetään ja maaliin tullaan Kustavin Lomapalvelusta, joka toimii kisakeskuksena.

Osoite: Maanpääntie 2, 23360 Kustavi.

Majoitus

Kisakeskuksessa Kustavin Lomapalvelussa, telttamajoitus.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu on 35 euroa / henkilö, kun ilmoittautuu ja maksaa osallistumismaksun viimeistään 31.5..2022 ja 45 euroa / henkilö 1.6.2022 lähtien.

Mahdollisen vuokrapolkupyörän vuokra on 30 euroa / polkupyörä. Jokainen ilmoittautuu erikseen, vaikka kilpailu käydään enintään 4 hengen tiimissä (usein kuitenkin pareittain). Kiipeilyparin nimi ja tiimin nimi ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kisakeskuksessa. Tietoja voi muuttaa kilpailun alkamiseen asti.

Osallistumismaksu sisältää majoitusmaksun ajalle 1.7.2022.-3.7.2022, saunojen käytön (käytössä ranta-alueella puulämmitteinen rantasauna, peräkärrysauna ja savusauna, ja lisäksi teltta-alueella sähkösauna) ja yhteisruokailun lauantaina illalla kilpailun päätyttyä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Kustavi Derbyn kotisivuilla olevalla lomakkeella http://www.kustaviderby.fi/ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen lisäksi osallistumismaksu, ja mahdollinen polkupyörävuokra, on maksettava viikon sisällä ilmoittautumisesta, tai ilmoittautuminen ei ole voimassa. Osallistumismaksu maksetaan tilille FI60 1652 3000 0133 29 (BIC: NDEAFIHH). Ilmoittatuessasi sinun pitäisi saada palautteena viitemaksulaskun tiedot sisältävä viesti. Jos sitä ei jostakin syystä tule, niin maksa lasku merkitsemällä viestikenttään osallistujan nimi ja ”Kustavi Derby 2022”.

HUOM! Osallistumismaksun maksamalla voi osallistua myös Kustavin kiipeilyFESTARIT -tapahtumaan, joka tarkoittaa, että tulee kannustamaan ja hengailemaan muiden kanssa alueelle, jolloin voi hyödyntää kaikkia samoja palveluja kuin kilpailijatkin, vaikka ei osallistukaan kilpailuun.

Aikataulu

Perjantai 1.7.2022

klo 12:00 majoitus alkaa Kustavin Lomapalvelussa. Majoituksen yhteydessä kisakeskuksessa on kisaan osallistujien ohjeistaminen sekä vuokrapolkupyörien käyttöönluovutus. Lisäksi kisan reittikortin sekä muun oheismateriaalin jako. Kilpailijat ilmoittavat viimeistään tässä vaiheessa tiimin jäsenten (kiipeilyparin) ja tiimin nimen.

klo 19:00 kisan yhteislähtö Kustavin Lomapalvelussa. Tiimi lähtee aina liikkeelle yhdessä Lomapalvelusta, vaikka myöhästyisi yhteislähdöstä.

Lauantai 2.7.2022

19:00 Kisat päättyvät, jolloin tiimin on oltava yhdessä maalissa ja reittikortti palautettu kisakeskukseen Kustavin Lomapalvelussa. Jos myöhästyy kisojen päättymisajasta, niin klo 20:00 asti voi palauttaa reittikortteja, jolloin sakko on jokaiselta alkavalta 5 min myöhästymisestä 1 kiivetty reitti, alkaen korkeimman pisteluvun tuottavasta reitistä.

Vuokrapolkupyörät luovutetaan pois heti kisan päättyessä.

19:15 Kisaruokailu Kustavin Lomapalvelussa.

20:00 (noin) Juhlallinen palkintojen jako (heti, kun joukkueet ovat maalissa ja pisteet on laskettu).

20:15 (noin) Saunat lämpiminä, illanviettoa.

Sunnuntai 3.7.2022

18:00 Majoitus päättyy Kustavin Lomapalvelussa.

Kulkeminen kilpailun aikana

Kisakeskuksesta kuljetaan kisakallioille polkupyörillä tai jalan. Autoja ei siis käytetä liikkumiseen kilpailun aikana. Ota oma polkupyöräsi mukaan, tai vuokraa polkupyörä ilmoittautumislomakkeen avulla. Polkupyörän (retki/hybrid-pyörä) vuokra on 30 euroa kilpailuajalta.

Mukana olevat kalliot

Kartta Google Mapsissa: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1Rk3_i_yjrEcf6WphmWReDsC0iyH33uei&usp=sharing

Pääsääntö: Kaikki Jammi.net:ssä tai 27cragsissä olevat kalliot Kaitaisten sillasta Kustaviin päin, rajoittuen Vartsalan saareen huomioiden seuraavat poikkeukset:

 • Hooperinvuori ei ole mukana kisassa.
 • Isoniitun pää- ja Nostalgia-sektorit lasketaan kahdeksi eri kallioksi.
 • Riskeläisvuoressa yökiipeilykielto 22.30-06.00, naapureiden yörauhan takaamiseksi.

Tarkempi kallio- ja reittilista on kisaesitteessä. Muita kuin kisaesitteessä mainittuja reittejä ei huomioida.

Vartsalan lossi noin 30 min välein: https://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut/vartsala.html

Pisteytys

 • Ainoastaan köysireitit lasketaan, ei bouldereita. Sportti- ja trädireittien välillä ei ole eroa pisteytyksessä.
 • Reitistä saa pisteitä greidissä olevan numeron mukaan (kokonaisluku!). Greidi Jammi.net:n mukaan.
 • Loppupisteet kerrotaan kalliomääräkertoimella sen mukaan kuinka monella kalliolla tiimi on kiivennyt:
  • Kalliomääräkerroin
   • Esimerkki: 1 kallio –> kerroin 1.0 , 2 kalliota –> kerroin 1.1, 3 kalliota –> kerroin 1.2 jne.
  • Vartsala-bonus: Vartsalan saarella kiipeämisestä annetaan kertaluonteinen bonuskerroin kalliomääräkertoimen päälle (+0.1). Tämän kertoimen saa normaalin kalliomääräkertoimen päälle, kun kiipeää vähintään yhden reitin jollain Vartsalan kallioista.
   • Esimerkki: jos kiipeät Kaasavuorella, saat kalliomääräkertoimen (+0.1) JA Vartsala-bonuksen (+0.1). Vartsala-bonuksen saa vain yhdestä kiivetystä Vartsalan kalliosta.
  • Sähköpyöräpenaltti: Jos tiimissä jollain jäsenellä on käytössä sähköpyörä, pienennetään kalliokerrointa 25%
   • Esimerkki: kiipesitte 15 kalliolla, eli kertoimenne olisi 2.4, mutta ajelitte sähköavusteisesti, joten kertoimenne onkin 1 + (1,4 * 0,75) = 2.05.

Kisaesitteessä olevaan reittitaulukkoon kirjataan itse tiimin kiipeämät reitit taulukon yläpuolella olevien ohjeiden mukaan. Greidin kokonaisluku on reitistä riippuen välillä 3-10.

Lisäkiipeilysääntöjä

 • Jokainen tiimi varmistaa omat reittinsä ja reitti on kiivetty, kun kaikki tiimin jäsenet ovat kiivenneet sen JA reitti on puhdistettu varmistusvälineistä.
 • Vapaakiipeilyn “puhtauden” suhteen ei olla tarkkoja: jos liidaaja tai kakkonen ottaa kesken reitin köyteen, matkaa saa jatkaa tämän jälkeen ja reitin saa kirjata kiivetyksi yllä olevien sääntöjen mukaan (kaikki tiimin jäsenet ovat nousseet reitin ylös). French free (kamoista vetäminen) ja teknokiipeily on myös sallittua.
 • Kypäräpakko on kiipeillessä, varmistaessa ja pyöräillessä.
 • Sooloaminen on kielletty.
 • Varusteita ei saa kätkeä ennalta valmiiksi, vaan kaikki kilpailun aikana tarvittava on oltava mukana lähdössä JA maaliin tultaessa. Ruokaa ja vettä saa täydentää kilpailun aikana.
 • Jos leiriydyt kilpailun aikana, kunnioita jokamiehenoikeuksia ja hyviä tapoja. Älä tee avotulta! Riskeläisvuorella leiriytyminen kielletty!

Järjestäjät, kuvaus ja ensiapu

Kilpailusta vastaa Lounais-Suomen kiipeilykerho Kruxi ry ja kilpailun jury koostuu Kruxin määrittelemistä henkilöistä. Kruxi varaa itselleen oikeudet muuttaa kilpailun sääntöjä tai muita järjestelyjä, jos tarvetta ilmenee.

Tapahtumaa kuvataan kisakeskuksessa ja maastossa sekä perinteisellä kameralla että drone-kuvauksella.

Kustavin SPR avustaa tarvittaessa. Siihen saa yhteyden Kruxin yhteystiedoilla.

Hätätilanteessa soita suoraan 112.

Lounais-Suomen kiipeilykerho Kruxi ry

pj Juha Jonsson

info@kustaviderby.fi

puh 050-3725926